صالح الکِتبی، تحلیلگر اماراتی، در مقالهای که در روزنامه جروزالم پست اسرائیل درباره خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری منتشر کرده، به تفاوتهای این دور از اعتراضات مردمی در ایران با اعتراضات سالهای گذشته پرداخته است.
الکتبی با اشاره به اظهارات مقامهای ایرانی، از جمله ادعای حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی درباره «توطئه کشورهای خارجی برای جنگ داخلی یا تجزیه ایران»، مینویسد این نخستین بار است که مقامهای جمهوری اسلامی از چنین زبانی استفاده میکنند.
به گفته تحلیلگر اماراتی، موضوعاتی مانند شمار قربانیان یا بازداشتشدگان تنها نشانههای شدت خشم مردم از رژیم نیستند بلکه موضوعاتی همچون زمان طولانی اعتراضات و اعتصابات در ایران یا گزارشهایی مبنی بر این که جمهوری اسلامی از نیروهای شبهنظامی خارجی برای سرکوب اعتراضات کمک گرفته، میتوانند نشاندهنده سطح خشم مردم باشند.
به نوشته الکتبی، زمان طولانی اعتراضات و اعتصابات نشان میدهند دیوار ترس مردم از رژیم فرو ریخته و اهمیت این موضوع در آن است که این دیوار ترس، ابزار اصلی حکومت برای حفظ رژیم در برابر معترضان بوده است.
نویسنده این مقاله اضافه میکند که گزارشها درباره استفاده رژیم از نیروهای خارجی نیز اگر صحت داشته باشند، نشان میدهند اعتراضات در حال گسترده شدن هستند و کنترل آن برای رژیم سختتر شده است.
الکتبی در نهایت هشدار میدهد که ممکن است رژیم بخواهد با ایجاد یک بحران خارجی، توجه را از خیزش انقلابی مردم ایران به سوی دیگری هدایت کند.
به گفته او، ممکن است رژیم بخواهد با ایجاد یا تشدید بحرانهای خارجی، در میان صفوف مخالفان خود تفرقه بیندازد و از چنین سناریویی برای سرکوب شدیدتر مخالفان استفاده کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر