پیام «فائزه هاشمی» فعال سیاسی زندانی، آخرین پیام و سخنرانی نخستین روز از همایش مجازی «گفتوگو برای نجات ایران» بود که توسط «منصوره حسینی» روزنامهنگار خوانده شد. پیام او، آخرین سخنرانی پنل سوم با عنوان «آینده ایران، تقابل گفتمانها» است.
سخنرانی این زندانی سیاسی با تاکید بر اینکه «یک شهروند مسلمان و دگراندیش» است و پایه افکار و اعمال او را «حقیقت، عدالت و آزادگی» تشکیل میدهد، آغاز شده است.
فائزه هاشمی که به تازگی و پس از پایان دوران مرخصی کوتاه به حبس بازگشته است٬ در این سخنرانی مکتوب ضمن مروری بر شعارهای انقلاب، نوشت: «در شرایط امروز کشور، به حسرت بزرگی میرسیم. چه فکر میکردیم و چه شد؟ چگونه است که ایران ما در طول تاریخ با همه مبارزات و انقلاب ها به سامان نرسیده و هر دفعه وضعیت به گونه ای میشود که افسوس بر گذشته تکرار میشود. هم اکنون نیز پس از فرصت سوزیها و تحمل هزینههای بسیار باز سئوال این است که چه میخواهیم و برای نجات ایران چه باید کرد؟»
این فعال سیاسی ادامه داد: «مواردی چون قوه قضاییه مستقل، جایگزینی دین شخصی به جای دین حکومتی، ارتباط با همه کشورهای جهان، آشتی دادن اراده انسانی و اراده الهی، رفع کلیه تبعیضهای جنسیتی، عقیدتی و نژادی، لغو اعدام و مجازاتهای غیرانسانی، رعایت آزادی بیان، ادیان، پوشش، بخشی از مطالبات امروز برای نجات ایران است.»
این زندانی سیاسی معتقد است که برای رسیدن به این خواستهها، باید مبارزات مدنی را ادامه داد کلیه زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی بایستی آزاد شوند و همبستگی را تقویت کرد. او همچنین برگزاری رفراندوم را برای تغییرات اساسی از جمله روابط خارجی، حوزه دینی، موضوعات زنان، برنامههای هستهای و این سوال که آیا کشور به رهبر نیاز دارد، به عنوان اقدامات لازم به انجام برشمرده است. انتخابات آزاد و برقراری حاکمیت قانون دو نمونه دیگر از این اقدامات هستند.
متن کامل سخنرانی مکتوب فائزه هاشمی را میخوانید:
«برای نجات ایران
من فائزه هاشمی یک شهروند مسلمان و دگراندیشم.
حقیقت، عدالت و آزادگی پایه افکار و اعمالم است.
با مروری به شعارهای انقلاب، در شرایط امروز کشور، به حسرت بزرگی میرسیم. چه فکر میکردیم و چه شد؟
چگونه است که ایران ما در طول تاریخ با همه مبارزات و انقلابها به سامان نرسیده و هر دفعه وضعیت به گونهای میشود که افسوس بر گذشته تکرار میشود.
هم اکنون نیز پس از فرصت سوزیها و تحمل هزینههای بسیار باز سئوال این است که چه میخواهیم و برای نجات ایران چه باید کرد؟
۱- آنچه که میخواهیم:
-آشتی دادن اراده انسانی و اراده الهی
-ارزش برای خرد، فکر، اندیشه، ذوق و هنر
-درک نوین از انسان و مطالبات امروزی او
-توجه به نظم طبیعی
-جایگزینی دین شخصی به جای دین حکومتی
-سیاست خارجی متعادل و متوازن بر پایه اصول دیپلماسی به جای میدان
-ارتباط با همه کشورهای جهان
-بهسازی ساختارهای حکومتی،
-قوه قضائیه مستقل،
– رفع کلیه تبعیضهای جنسیتی، عقیدتی و نژادی
-لغو اعدام و مجازاتهای غیرانسانی
-رعایت آزادی بیان، ادیان، پوشش
-برگزاری انتخابات آزاد
-مبارزه با انواع فساد
-مدیریت متخصصان
-شایسته سالاری و چرخه نخبگان
-حذف امتیازات ویژه و رانتها
-و در نهایت؛ آزادی، برابری، عدالت، قوی شدن از طریق رعایت حقوق مردم و پایبندی به اصول توسعهی همه جانبه و بالاخره حکمرانی خوب برای نجات مردم، ایران، دین و انقلاب
۲- و اما چه باید کرد؟
-ادامه مبارزات مدنی
-تقویت همبستگی و تلاش برای:
یک- آزادی کلیه زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی
دو- برگزاری رفراندوم برای ایجاد تغییرات اساسی در سیاستهای فعلی کشور شامل:
-روابط خارجی،
-حوزه دینی،
-موضوعات زنان،
-آیا کشور به رهبر نیاز دارد؟
-برنامههای هستهای و موشکی و غیره
سه- برگزاری انتخابات آزاد
چهار- و در نهایت شروع به حکمرانی خوب بر اساس حاکمیت قانون.
فائزه هاشمی
زندان اوین»
طبق اعلام قبلی، همایش مجازی «گفتوگو برای نجات ایران» روزهای جمعه و شنبه اول و دوم اردیبهشت٬ در فضای «کلابهاوس» برگزار میشود.
این همایش با نگاهی به بحرانهای گوناگونی که حیات شهروندان ایران را خصوصا در پی اعتراضات سراسری که از تابستان ۱۴۰۱ آغاز شد، تحت تاثیر قرار داده است٬ به منظور طرح نظرات کارشناسان از داخل و خارج ایران و یافتن راهکارهای مختلف برای برونرفت از شرایط موجود برپا شده است.
«ایرانوایر» همزمان با برگزاری این نشست٬ متن و ویدیوی سخنرانی شرکتکنندگان را منتشر خواهد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر